top of page

L'art de caminar

Projecte d'arts en salut del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Realització de les fotografies i redacció de guió.

Descripció del projecte

L'art de caminar és una ruta autoguiada pel Parc de Montjuïc que promou el benestar a través de l’art. És una passejada sonora narrada per l’actriu Silvia Bel que connecta l’art i les col·leccions del MNAC en l’entorn extraordinari del parc de Montjuïc, i acosta l’arquitectura, la literatura, la música, l’escultura, el paisatgisme o la jardineria. El motor de l’activitat és el plaer de caminar, amb els beneficis que comporta per a la salut física i mental, i el fil conductor, la fotografia. A partir de les col·leccions de fotografia del MNAC, es proposen dinàmiques i tècniques per emprar la fotografia amb el mòbil com un recurs lúdic i artístic que ens ajuda a observar l’entorn. El relat sonor s'acompanya de materials complementaris de qualitat per gaudir del recorregut: informació dels jardins o dels elements artístics de l’itinerari, fragments literaris, musicals o de l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya, el plànol de la ruta, i dos textos literaris inèdits de l’escriptora Marta Orriols, creats específicament per a L’Art de caminar. 

L’activitat es concep com una activitat salutogènica, és a dir, generadora de salut. És per això que es proposen diverses activitats i consells de salut, a càrrec de professionals sanitaris de l’Institut Català de la Salut centrats en la importància multifactorial de l’exercici de caminar, així com indicacions entorn de la relaxació, la nutrició, la concentració i el gaudi, l’atenció plena, la respiració i propostes d’estiraments musculars i higiene postural.

L'Art de caminar és una proposta conjunta del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Castell de Montjuïc i l’Institut Català de la Salut (ICS) amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

bottom of page